Piga är ursprungligen ett annat ord för flicka som utförde husligt arbete i sin arbetsgivares hem eller lantbruk.

Att sköta ett hushåll under förindustriell tid var ingen enkel sak och korna skulle mjölkas, brödet bakas, sillen rensas. Djuren skulle slaktas och allt togs tillvara på och preparerades för att bevaras långt efter säsongerna passerat. All mat lagades från grunden och Pigan arbetade ca 16 timmar om dagen för att se till att alla mål mat stod på bordet.

Vi har låtit oss inspireras av pigans hårda arbete och dela med oss av kunskap från hennes tid. Smaker, tekniker och traditioner från runt om i landet återanvänds och med ett modernt utförande lagar vi liv i gamla och nya svenska klassiker.

Den moderna människan strävar efter mer tid att spendera på karriär, familjen, sig själv eller tillsammans med vänner. När middagsbjudningen stundar vill man erbjuda sina gäster på det bästa tänkbara och medvetenheten bland gemene man är hög. Det inte ovanligt att vi äter ute flera dagar i veckan eller köper med oss lagad mat hem.

På Piga har vi redan gjort allt förarbete. Vi gör allt från grunden och erbjuder ett trendigt kök efter säsong i en miljö där gammalt och tryggt möter morgondagens design. Piga är den nya sortens vin och matbar där du är lika bekväm ensam som i sällskap. Ät stora eller små rätter, delikatesser eller ta en av Pigas egenbryggda öl i vår välfyllda bar.

Välkomna till oss!

Följ oss på Instagram