Sedan

2015

Hjärtat av krogen utgörs av personalen och våra gäster.

Tillsammans med ett kunnigt matsalsteam som profsigt och lättsamt guidar dig genom besöket arbetar våra kockar som kompromisslöst lägger samma omtanke och kärlek i varje tallrik oavsett allergier eller preferenser.

Bakom Piga möter ni Håkan, Majsan och Johan.

Majsan är grundare till konceptet och bor sedan 10 år på Eriksberg.

När möjligheten att öppna en restaurang i området gavs föddes Piga och har sedan starten varit ett naturligt inslag på Eriksberg. Majsan kommer från ölbranschen sedan tidigare och hon står bakom Pigas egenbryggda öl, Piga Pilsner och P.IPA tillsammans med det lokala bryggeriet Beerbliotek. Förutom Piga driver Majsan en konsultfirma, Majsan & Co. inriktad mot restaurang och dryckesbranschen och arbetar även som Ontrade specialist på Asahi Brands.

Håkan har varit med vid en handfull nyöppningar av restauranger men med Piga i egen regi och sedan start.

Han har arbetat på finkrogar i både Sverige och Irland, spenderat ett år som kock på Volvo Ocean Race och var även en del av svenska kock teamet i Peyong Chang, Vinter OS 2018. Var sjätte till åttonde vecka skapar Håkan och hans köksteam nya menyer som balanserar mellan trend och nostalgi. Med kreativitet, humor och glädje möter Håkan säsongernas olika utmaningar och känslan för detaljer gör varje meny till “den bästa vi har haft”.

Johan är en entreprenör från Halmstad och Göteborg men numera bosatt i Stockholm.

Johan har varit en del av Piga sedan sommaren 2016 men är mest känd för att vara Johan i Johan & Nyström, kafferostare och tehandlare. Med en bakgrund som kock och ett brinnande intresse för hållbarhet letar han konstant efter nya projekt och spännande utmaningar. Johan driver även företaget Kråkberget som stöttar och investerar i hållbart och hantverks producerade produkter.

Våra

Partners

Buzzstop 28

Pigan på PIGA ä målad av talangfulla  Marika Knubbe som äger sin egen tatueringssalong vid Kronhusbodarna i centrala Göteborg.

För att se mer av hennes jobb besök henne på Facebook eller på Instagram.

 
Fisk i Focus

Fisk i Focus är en modern fiskaffär, utan att tulla på kunskap och tradition. Självklart genom att vara snabbt ute med spännande nyheter. Men också genom att inrikta oss på moderna, kvalitetsmedvetna kunder. Därför erbjuder vi spännande mat, som är helt eller nästan färdig.

Fisk i Focus är Pigas exklusiva ostronleverantör och för att läsa mer om dem på www.fiskifocus.se/

Dr.Denim Jeansmakers

I en källarlokal i Göteborg startade två bröder sin dröm att skapa jeans som var rotade i nutiden och sträcker sig över alla säsonger och traditionella designer. Dr Denim står idag för elegans och funktion och förser personalen på Piga med deras ekologiska svarta jeans.

Läs mer på drdenimjeans.com

Beerbliotek

Beerbliotek är Pigas huvudleverantör på fatöl och brygger tillsammans med Piga, Piga Pils. I hjärtat av Majorna rakt över Älvsborgsbron i Sockerbruket hittar vi microbryggeriet som bidrar till att görra Göteborg till Sveriges öl-huvudstad.

Läs mer på beerbliotek.com

 Menigo

På Menigo är arbetet med miljö- och kvalitetscertifiering en naturlig del av vardagen och sedan många år är vi miljöcertifierade. I takt med att många av våra leverantörer verkar på en internationell marknad och grödor växer runt hela jorden arbetar Menigo med ett socialt och etiskt ansvar som innebär att tillvarata mänskliga rättigheter och miljöhänsyn samt verka för goda arbetsförhållanden

Läs mer på menigo.se

Pelle P

Cecilia Petterson, dotter till Pelle Petterson, är grundare och designern bakom klädmärket Pelle P. Varumärket är baserat på Pelles livsstil och prestationer som idrottsman. Cecilia är uppvuxen bland seglingstävlingar och bergstopparna med sin far. Hon studerade vid Fashion Institute of Design and Merchandising i Los Angeles, USA. Varumärket Pelle P grundades 2002 och ägs och drivs av PPY Production AB med huvudkontor i Billdal utanför Göteborg. VD och Chefsdesigner är Cecilia Petterson. Pelle P har återförsäljare i; Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland.

Läs mer på pellepetterson.se

Ronneby Bruk AB

Ronneby Bruk AB för vidare en flera hundra år gammal järnbrukstradition i Ronnebybygden. De gör klassiska tunnväggiga gjutjärnsprodukter för hem och hushåll. I deras ständigt pågående arbete med bättre miljöanpassning, har dem som första gjutjärnstillverkare fått tillstånd att märka våra produkter med information om att de använder KRAV-godkänd matolja i vår instekningsprocess.

Läs mer på ronnebybruk.nu

Sneaky Steve

Varumärket Sneaky Steve föddes 2007 med en vilja att göra skillnad och att utmana den traditionella skoindustrin. Deras DNA som skomärke är fast förankrad i denimkulturen i den regniga och dimmiga Göteborgs miljön. Kvalitetsskinn samt unik design präglar kollektionerna år efter år. Varumärket har idag cirka 500 återförsäljare runt i världen, samt två egna butiker i Göteborg. En på Magasinsgatan 5 i city & en på Landvetter flygplats.

Läs mer på sneakysteve.com

Följ oss på Instagram