Sedan

2015

Piga är ursprungligen ett annat ord för flicka som utförde husligt arbete i sin arbetsgivares hem eller lantbruk.

Att sköta ett hushåll under förindustriell tid var ingen enkel sak. Korna skulle mjölkas, brödet bakas, smöret kärnas, sillen rensas, djur slaktas och all mat beredas från grunden. Pigan arbetade ca 16 timmar om dagen för att se till att alla mål mat stod på bordet. 

Vi vill börja med att säga att vi är extremt tacksamma över att inte behöva arbeta som pigor under slutet av 1800-talet.

Däremot kommer vi att låta oss inspireras av pigans hårda arbete och dela med oss av kunskap från hennes tid. Smaker, tekniker och traditioner från runt om i landet återanvänds och med ett modernt utförande tänker vi ruska liv i gamla och nya svenska klassiker. 


Det är måltiderna som för oss människor samman.

Våra

Partners

Buzzstop 28

Pigan på PIGA ä målad av talangfulla  Marika Knubbe som äger sin egen tatueringssalong vid Kronhusbodarna i centrala Göteborg.

För att se mer av hennes jobb besök henne på Facebook eller på Instagram.

 
Fisk i Fokus

Fisk är enkelt - Särskilt med bra råvaror. Butiken är en av Göteborgs bästa och mest välsorterade mataffärer. Du hittar alltså snabbt tillbehör och kompletterande matvaror.

Läs mer på www.fiskifocus.se/

Beerbliotek

Beerbliotek är Pigas huvudleverantör på fatöl och brygger tillsammans med Piga, Piga Pils. I hjärtat av Majorna rakt över Älvsborgsbron i Sockerbruket hittar vi microbryggeriet som bidrar till att görra Göteborg till Sveriges öl-huvudstad.

Läs mer på beerbliotek.com

 Menigo

På Menigo är arbetet med miljö- och kvalitetscertifiering en naturlig del av vardagen och sedan många år är vi miljöcertifierade. I takt med att många av våra leverantörer verkar på en internationell marknad och grödor växer runt hela jorden arbetar Menigo med ett socialt och etiskt ansvar som innebär att tillvarata mänskliga rättigheter och miljöhänsyn samt verka för goda arbetsförhållanden

Läs mer på menigo.se

Pelle P

Cecilia Petterson, dotter till Pelle Petterson, är grundare och designern bakom klädmärket Pelle P. Varumärket är baserat på Pelles livsstil och prestationer som idrottsman. Cecilia är uppvuxen bland seglingstävlingar och bergstopparna med sin far. Hon studerade vid Fashion Institute of Design and Merchandising i Los Angeles, USA. Varumärket Pelle P grundades 2002 och ägs och drivs av PPY Production AB med huvudkontor i Billdal utanför Göteborg. VD och Chefsdesigner är Cecilia Petterson. Pelle P har återförsäljare i; Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland.

Läs mer på pellepetterson.se

Ronneby Bruk AB

Ronneby Bruk AB för vidare en flera hundra år gammal järnbrukstradition i Ronnebybygden. De gör klassiska tunnväggiga gjutjärnsprodukter för hem och hushåll. I deras ständigt pågående arbete med bättre miljöanpassning, har dem som första gjutjärnstillverkare fått tillstånd att märka våra produkter med information om att de använder KRAV-godkänd matolja i vår instekningsprocess.

Läs mer på ronnebybruk.nu

Sneaky Steve

Varumärket Sneaky Steve föddes 2007 med en vilja att göra skillnad och att utmana den traditionella skoindustrin. Deras DNA som skomärke är fast förankrad i denimkulturen i den regniga och dimmiga Göteborgs miljön. Kvalitetsskinn samt unik design präglar kollektionerna år efter år. Varumärket har idag cirka 500 återförsäljare runt i världen, samt två egna butiker i Göteborg. En på Magasinsgatan 5 i city & en på Landvetter flygplats.

Läs mer på sneakysteve.com

Följ oss på Instagram

Follow us on Instagram